Akropol

Vid årsmötet den 25 maj fick Akropol en ny ordförande efter Mårten Westberg – och det är en nygammal bekant som åter greppar ordförandeklubban i klubbens styrelse: Jimmy Blomqvist Larsson (tidigare Larsson Hagberg). Jimmy satt i Akropols styrelse från 2013 till 2016, varav de sista två åren som ordförande. 

Välkommen tillbaka till Akropol – hur känns det?
– Det känns bra! Jag är glad att jag fick frågan att göra ett inhopp i väntan på en mer långsiktig lösning, och det ska bli kul att göra en insats. 

Det är fem år sedan du lämnade som ordförande. Handen på hjärtat: har du saknat oss?

– Det är klart jag har, men om jag ska vara ärlig har jag då mest saknat ungdomarna som alltid hängde i och runt hallen. Under min förra sejour hade vi ett damlag i ligan, ett herrlag i basketettan och ett rullstolslag som vann SM, men det var ändå kidsen som gjorde mest intryck. 

Vad kommer vara viktigast för klubben det närmaste året?
– Det tror jag är samma som för alla andra klubbar: hur startar man upp verksamheten på ett bra sätt efter pandemin. I övrigt ska det bli spännande att få ta del av var klubben befinner sig nu och vad som har hänt sedan jag sist var engagerad i klubben.